Rendelőnk telefonszáma:

+36 1 445 0011

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Fémkerámia korona: A tartós és esztétikus fogpótlás

A fémkerámia koronák a modern fogászat egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb megoldásai a fogpótlás területén. Ezek a koronák kiválóan ötvözik a fém erősségét és a kerámia esztétikai megjelenését, így biztosítva a hosszú távú tartósságot és a természetes kinézetet. A Fehérvári Dental-nál büszkék vagyunk arra, hogy a legkorszerűbb technológiákat és anyagokat alkalmazzuk pácienseink fogpótlási igényeinek kielégítésére.

Miért van szükség fémkerámia koronára?

A fémkerámia koronák alkalmazása több esetben is indokolt lehet. Ha egy fog jelentős mértékben sérült, vagy nagy mennyiségű foganyag veszett el, a fémkerámia korona stabil és tartós megoldást nyújt. Emellett esztétikai okokból is gyakran választják ezt a típust, hiszen a kerámia réteg természetes megjelenést biztosít. Az ilyen koronák nemcsak visszaállítják a fog funkcióját, hanem esztétikailag is kielégítő eredményt nyújtanak.

A fémkerámia korona készítésének lépései

Előkészítés

A folyamat első lépése a fog előkészítése, amely magában foglalja a sérült vagy szuvas részek eltávolítását, és a fog megfelelő formára alakítását, hogy biztosítsa a korona pontos illeszkedését.

Lenyomatvétel

A következő lépés a pontos lenyomatvétel, amely alapján a fogtechnikus elkészíti a személyre szabott koronát. Ez biztosítja, hogy a végleges korona tökéletesen illeszkedjen a fogra és az ínyre.

Ideiglenes korona felhelyezése

Amíg a végleges korona elkészül, ideiglenes koronát helyeznek fel, amely védi az előkészített fogat és biztosítja a rágási funkciót.

Végleges korona elkészítése és felhelyezése

A végleges korona elkészítése során a fogtechnikus a lenyomat alapján készíti el a koronát. A kész korona felhelyezése előtt az orvos ellenőrzi a pontos illeszkedést és az esztétikai megjelenést, majd speciális ragasztóval rögzíti azt a fogra.

Anyagok és technológiák

A fémkerámia koronák készítéséhez használt anyagok kiváló minőségű fémötvözetek és esztétikus kerámia rétegek kombinációjából állnak. A fém alap biztosítja a korona erősségét és tartósságát, míg a kerámiaborítás természetes megjelenést kölcsönöz. A modern CAD/CAM technológiák alkalmazása lehetővé teszi a koronák precíz és gyors elkészítését, így a páciensek rövidebb idő alatt juthatnak hozzá a végleges fogpótláshoz.

A fémkerámia korona előnyei

A fémkerámia koronák számos előnnyel rendelkeznek, amelyek miatt ideális választást jelentenek különféle fogpótlási igényekre.

Tartósság és erősség

A fémkerámia koronák egyik legnagyobb előnye a tartósságuk és erősségük. A fém alapnak köszönhetően ezek a koronák rendkívül ellenállóak a rágási és harapási erőkkel szemben, így különösen alkalmasak a hátsó fogak pótlására, ahol nagyobb terhelésnek vannak kitéve. Ez a tartósság hosszú távú megoldást jelent a páciensek számára, akik stabil és megbízható fogpótlásra vágynak.

Természetes megjelenés

Esztétikai szempontból a fémkerámia koronák kiválóan teljesítenek. A kerámia borítás természetes megjelenést biztosít, amely szinte megkülönböztethetetlen a természetes fogaktól. A kerámia réteg színét és áttetszőségét úgy alakítják ki, hogy harmonizáljon a környező fogakkal, ezáltal biztosítva a természetes és esztétikus mosolyt. Ez különösen fontos az első fogak pótlásánál, ahol az esztétika kiemelt szerepet kap.

Költséghatékonyság

A fémkerámia koronák költséghatékony megoldást kínálnak a páciensek számára. Az anyagok és az eljárás költségei kedvezőbbek lehetnek más, teljes kerámia vagy cirkónium koronákkal szemben, miközben hosszú távon is megfizethetőek maradnak. Ez különösen előnyös azok számára, akik nagyobb fogpótlásra szorulnak, és fontos számukra az ár-érték arány.

Sokoldalúság

A fémkerámia koronák sokoldalúak, és számos fogpótlási helyzetben alkalmazhatók. Legyen szó egyetlen fog pótlásáról vagy egy több fogból álló híd készítéséről, a fémkerámia koronák rugalmas megoldást kínálnak. A különböző fémötvözetek és kerámia rétegek kombinációja lehetővé teszi, hogy a koronákat az egyéni igényekhez és a fogak elhelyezkedéséhez igazítsák.

Hosszú élettartam

Megfelelő ápolás és rendszeres fogorvosi ellenőrzés mellett a fémkerámia koronák élettartama akár 10-15 év is lehet. Ez azt jelenti, hogy a páciensek hosszú távon is élvezhetik a koronák előnyeit anélkül, hogy gyakori cserére vagy javításra lenne szükség. Az élettartam növeléséhez hozzájárul a megfelelő szájhigiénia fenntartása és a rendszeres fogorvosi ellenőrzések.

Biokompatibilitás

A fémkerámia koronák általában jól tolerálhatóak a szervezet számára, és ritkán okoznak allergiás reakciókat. A használt fémötvözetek és kerámia anyagok biokompatibilisek, ami azt jelenti, hogy biztonságosan alkalmazhatók a szájüregben. Az allergiás reakciók minimalizálása érdekében a fogorvosok gyakran nemesfémeket vagy hipoallergén ötvözeteket használnak.

Egyszerű karbantartás

A fémkerámia koronák karbantartása nem igényel különösebb erőfeszítést. A páciensek számára elegendő a szokásos napi szájhigiénés rutin betartása, beleértve a fogmosást, a fogselyem használatát és a rendszeres fogorvosi ellenőrzéseket. Az egyszerű karbantartás mellett a koronák ellenállóak a színező ételek és italok okozta elszíneződésekkel szemben, így hosszú ideig megőrzik esztétikai megjelenésüket.

Lehetséges szövődmények és megoldások

Bár a fémkerámia koronák általában biztonságosak és hatékonyak, néhány esetben előfordulhatnak szövődmények. Például egyes pácienseknél fémallergia alakulhat ki, ami irritációt okozhat. Ezen kívül a korona alatti fog szuvasodása is előfordulhat, ha a szájhigiénia nem megfelelő. Ezeket a problémákat rendszeres fogorvosi ellenőrzésekkel és megfelelő szájhigiéniával lehet megelőzni.

A fémkerámia korona ára

A fémkerámia koronák ára általában 70 000 Ft/tag. Ez az ár tartalmazza az előkészítést, a lenyomatvételt, az ideiglenes korona felhelyezését és a végleges korona elkészítését és felhelyezését. A Fehérvári Dental-nál versenyképes árakat és rugalmas fizetési lehetőségeket kínálunk, hogy minden páciens számára elérhetővé tegyük a magas színvonalú fogpótlást.

GYIK

Mennyi ideig tart a fémkerámia korona elkészítése?

Általában 1-2 hét szükséges a végleges korona elkészítéséhez, de az ideiglenes korona felhelyezésével a fog funkciója azonnal helyreállítható.

Milyen hosszú a fémkerámia korona élettartama?

Megfelelő ápolás és rendszeres fogorvosi ellenőrzés mellett a fémkerámia korona élettartama akár 10-15 év is lehet.

Fájdalmas a korona felhelyezése?

A korona felhelyezése általában nem jár fájdalommal, mivel helyi érzéstelenítést alkalmaznak a fog előkészítése során.

Hogyan tartsuk karban a fémkerámia koronákat?

A fémkerámia koronák hosszú élettartamának biztosítása érdekében fontos a megfelelő karbantartás és szájhigiénia fenntartása. Néhány hasznos tipp a koronák ápolásához:

  • Rendszeres fogmosás: Naponta legalább kétszer, reggel és este, alaposan mosson fogat fluoridos fogkrémmel.

  • Fogköztisztítás: Használjon fogselymet vagy fogköztisztító kefét a nehezen hozzáférhető helyek tisztításához.

  • Szájvíz használata: Antibakteriális szájvíz használata segít csökkenteni a baktériumok számát a szájban és frissíti a leheletet.

  • Rendszeres fogorvosi ellenőrzés: Látogasson el rendszeresen fogorvosához kontrollvizsgálatokra és professzionális tisztításra.

Miért válassza a Fehérvári Dentalt?

A Fehérvári Dental-nál a legmodernebb technológiákat és legjobb minőségű anyagokat alkalmazzuk a fémkerámia koronák készítése során. Szakértő csapatunk több éves tapasztalattal rendelkezik a fogpótlás területén, és pácienseink számára a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtjuk. Barátságos és páciens-központú hozzáállásunk biztosítja, hogy minden látogatás kellemes és stresszmentes legyen. Válassza a Fehérvári Dentalt, ha megbízható és tartós fogpótlásra van szüksége!

Foglaljon időpontot még ma!

Ne várjon tovább! Foglaljon időpontot még ma, és élvezze a Fehérvári Dental kivételes szolgáltatásait! Hívjon minket telefonon a +36 1 445 0011-es számon időpontfoglalással kapcsolatosan, vagy látogasson el weboldalunkra további információkért.

 


Visszahívást kérek


Fehérvári Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem